Požiare na Havaji si vyžiadali už viac než 100 obetí

16.08.2023 Celý región

Honolulu 16. augusta (TASR) - Viac než sto obetí si už vyžiadali lesné požiare, ktoré od minulého týždňa sužujú havajský ostrov Maui. Oznámil to v utorok miestneho času guvernér Havaja Josh Green. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Prišli sme o 101 životov," povedal Green. Dodal, že psy vycvičené na vyhľadávanie tiel už prehľadali viac než jednu štvrtinu územia zasiahnutého nešťastím. Green už predtým upozorňoval, že konečný počet obetí sa ešte zvýši.

Na Havaj v utorok dorazila pojazdná márnica, experti i technika s cieľom pomôcť miestnym úradom pri určovaní totožnosti osôb, ktoré doteraz prišli o život. Polícia rodiny nezvestných obyvateľov vyzvala, aby poskytli vzorky DNA. Úrady uviedli, že zatiaľ dostali vzorky od 41 osôb.

Lesné požiare zachvátili Maui minulý utorok 8. augusta. Spôsobili rozsiahle škody a vyžiadali si evakuáciu množstva ľudí. Najničivejší z nich zdevastoval mesto Lahaina na západnom pobreží ostrova. Tieto požiare sú označované za najsmrtiacejšie v USA za viac ako storočie.
 

Vyberte región